Minerit și EnergieStirile Zilei

Federațiile din CE Oltenia: Cerem implicarea imediată a Guvernului, a CSAT pentru stoparea acestei crize false!

Într-o scrisoare deschisă adresată conducerii țării, Federația Națională Mine Energie și Federația Națională a Sindicatelor din Electricitate Univers solicită ”stoparea crizei false” a facturilor uriașe la energie și anchetarea celor vinovați.

​Criza energetică este generată, conform federațiilor din cadrul Complexului Energetic Oltenia, de faptul că, în perioada 2008-2022, în România, au fost închise zeci de capacități de producție fără să se pună nimic în loc. Sau dacă s-a pus, s-a pus altfel de energie. S-a închis energia pe cărbune, care functionează în baza curbei de sarcină și s-a pus în loc energie regenerabilă, pe care o ai sau nu, în funcție de vânt si soare.

”Cerem implicarea imediată a Guvernului, a CSAT, pentru stoparea acestei crize false și anchetarea de către organe de specialitate (de preferință care să nu aibă firme de vânzare energie sau de regenerabile), a celor care ne-au adus aici, la situația în care cetățenii României plătesc cel mai scump curent și gaz din Europa. Cerem justiției să se autosesizeze după ce membri ai guvernului au declarat că se fura banii românilor cu factura” cer federațiile din cadrul CE Oltenia.

Comment here