Ultima Ora

16:03 Ciolacu nu exclude o alianță electorală cu PNL

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, marți, că prioritatea coaliției PSD-PNL este de a apăra România de extremism. Afirmația a fost făcută în cadrul evenimentului „Living better with Europe”, cu ocazia întrunirii la București a Biroului grupului social-democrat din Parlamentul European. Marcel Ciolacu nu a exclus o alianță electorală cu PNL și a precizat că vrea ca, miercuri, să anunțe calendarul electoral pentru toate alegerile din acest an, arată Digi24.

„Cu toții am rămas strânși în jurul valorilor care ne definesc. Niciunii dintre noi n-am încercat ca să căutăm voturile, să ne schimbăm opiniile sau să-ncercăm compromisuri cu formațiuni extremiste care ne-ar fi abătut de la drumul pe care îl avem de făcut. Eu vreau să trăiesc într-o Românie liberă, într-o Europă liberă. Eu nu vreau ca contracandidații noștri să moară subit prin pușcării sau otrăviți. Eu cred că nu vreau ca România să fie un vasal al Federației Ruse. De aceea, alegerile de pe 9 iunie din întreaga Europă sunt foarte importante. Comunicarea dintre familiile europene importante, care apără democrația, este un lucru foarte important”, a declarat Marcel Ciolacu marți, la palatul Parlamentului.

Întrebat despre comasarea alegerilor și liste comune de candidați, Marcel Ciolacu s-a declarat „ferm convins” că și el, și Nicolae Ciucă vor răspunde mâine (miercuri) la aceste întrebări.

„Sunt ferm convins că mâine, atât eu, cât şi preşedintele Nicolae Ciucă vă vom răspunde la aceste întrebări. Este incorect, în timpul unor negocieri şi unor discuţii, eu să vă spun cum se va face. Eu vreau să iau împreună cu domnul preşedinte Nicolae Ciucă cea mai bună decizie în ceea ce priveşte românii şi viitorul României şi stabilitatea României. Haideţi să vedem care este propunerea finală, nu este o negociere pe funcţii. Sunt două programe de armonizat, fiindcă categoric că vom veni cu un program. Este o cale foarte clară împotriva extremismului din România, care există în acest moment şi trebuie să recunoaştem acest lucru şi vom vedea şi percepţia românilor în cazul în care decidem” a spus liderul PSD.

Marcel Ciolacu a mai fost întrebat dacă acest lucru înseamnă că PSD și PNL vor face o alianță electorală.

„Una dintre soluții este o alianță electorală sau o alianță politică, care va da stabilitate României. Ca și prim-ministru, eu doresc mâine să anunț tot calendarul de alegeri”, a mai declarat Marcel Ciolacu. 

Comment here