Ultima Ora

16:02 Unul dintre șefii CEO solicită anularea selecției pentru directorat

Vladimir Tanasiev, membru în Consiliul de Supraveghere al Complexul Energetic Oltenia, a depus o sesizare la Agenția pentru Monitorizarea și Evaluarea Performanțelor Întreprinderilor Publice (AMEPIP), instituția care gestionează procedurile de selecție din companiile de stat, prin care solicită anularea selecției membrilor directoratului CEO și reluarea de la zero a procedurii. Tanasiev a adăugat și documente din care rezultă că procedura ar fi fost fost viciată, arată pandurul.ro.

Vladimir Tanasiev este membru și în Comisia de Nominalizare și Remunerare (CNR), însă, la ședința în care cei trei directori selecționați – Dan Plaveti, Cosmin Trufelea și Ion Balasoiu – au fost intervievați, a refuzat să participe. Din CNR mai fac parte Luminița Popescu(Pro România), Adrian Marinescu și Alexandru Marcoci.

După interviul din CNR, Consiliul de Supraveghere al CE Oltenia a trimis raport la AMEPIP pentru a valida procedura. Acum, AMEPIP are atât o solicitare de validare a selecției, cât și una de anulare a acesteia, trimisă de Vladimir Tanasiev.

Firma de recrutare ARC Consulting SRL ar fi trebuit să selecteze cinci directori pentru CEO, dar a selectat trei dintr-o lista de 30 de candidati.

Comments (2)

 1. Ce au spus structurile de control din companie și minister?Este sau nu este legala procedura cu tot cu faza de achiziție, selecție,etc?
  Dacă instantele de contencios unde s-au adresat niște participanți confirma ceea ce se scrie în presa , atunci se complica pentru toți!Toți care au spus ca e ok ar fi în off-side .Ramane de văzut asta !

  Dacă s-au făcut plingeri penale, vor fi anchetați toți pe tot lanțul de sus pana jos!
  Dacă o anulau si se decidea reluarea se rupea lanțul la prima veriga!
  Chiar după atâta tevatura sa nu se fi autosesizat!Și oricum poate fi sesizat și de acum încolo!Binevoitori sa fie!

  Impresia generala e ca ceva ,ceva nu e cum trebuie!
  Participanții reclama, structurile interne atrag atenția, acum și din CS sunt care reclama!

  Nu credeți ca e cazul sa se invite și un procuror sa -și spună opinia!

 2. De ce nu întreabă presa ministrul ce părere are despre ceea ce scrie de aproape doua luni de zile!

Comment here