Ultima Ora

16:00 PNRR. Când intră primii bani în țară

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene susține că, în luna noiembrie 2021, Comisia Europeană va trimite în România 1,3 miliarde de euro, sub formă de avans, prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Cristian Ghinea anticipează că draftul României de PNRR va fi aprobat de Comisie în septembrie, iar în octombrie va fi aprobat de miniștrii statelor UE în cadrul Consiliului ECOFIN.

„În septembrie va fi aprobat de către Comisie. Avem Consilul ECOFIN pe 5-6 octombrie, dacă nu-l prindem pe acela, se mai organizează încă unul în octombrie, iar în noiembrie intră prefinanțarea, 1,3 miliarde de euro, în țară” a spus Ghinea, luni, la o reuniune a primarilor de municipii.

”PNRR este gândit așa încât să rezolve nevoi istorice ale României, precum infrastructura dar și să țină pasul cu revoluțiile economice ale viitorului, cele demarate de Uniunea Europeană. Cu PNRR înscriem România în aceste revoluții precum Revoluția verde, cea digitală, cea a hidrogenului sau revoluția microelectronicii produse în UE. Sunt mândru să spun că vom fi parte a acestor revoluții”, a declarat ministrul Cristian Ghinea.

https://mfe.gov.ro/cristian-ghinea-mesaj-pentru-municipii-puteti-incepe-pregatirea-proiectelor-pentru-pnrr-in-curand-si-pentru-programele-operationale/

Comment here