Ultima Ora

16:00 Ciucă, discuții cu Rafila despre introducerea certificatului verde la locul de muncă

Premierul Nicolae Ciucă a precizat, marți, că a avut discuţii cu ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, la finalul săptămânii trecute, despre certificatul verde. Au convenit să fie reintrodus în dezbatere parlamentară, apoi aprobat de Camera Deputaţilor, promulgat şi ulterior pus în aplicare.

„Este un subiect pe care l-am discutat cu domnul ministru Rafila sâmbătă şi am convenit să găsim acele soluţii prin care certificatul verde să fie reintrodus în dezbatere în Parlament şi, în momentul în care va fi aprobat de Camera Deputaţilor, să poată să meargă la promulgare şi să poată fi aplicat”, a declarat Nicolae Ciucă.

Chestionat despre un orizont de timp, prim-ministrul a răspuns: „Daţi-mi voie să nu estimez un timp acum”.

Întrebat dacă ia în calcul ca persoanele care au anticorpi, dar nu au fost luate în evidenţă de DSP să poată avea certificatul verde, Ciucă a replicat: „Din discuţiile pe care le-am avut cu domnul ministru, de certificatul verde vor beneficia şi persoanele care au trecut prin boală”.

Chestionat dacă va fi introdusă propunerea lui Alexandru Rafila ca certificatul verde să fie eliberat şi pentru persoanele care au făcut prima doză de vaccin, la un interval de 10 zile, şeful Guvernului a spus: „Nu am discutat acest detaliu cu ministrul Alexandru Rafila sâmbătă, urmând ca împreună cu ceilalţi specialişti să poată să vină cu o propunere concretă în cuprinsul proiectului de lege care va fi supus dezbaterii Camerei Deputaţilor şi atunci vom vedea despre ce soluţii concrete este vorba”.

Comment here