Ultima Ora

15:57 Guvernul recunoaște că vrea să ceară prelungirea termenelor din PNRR

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a prezidat, marţi, reuniunea extraordinară a Comitetului Interministerial de Coordonare a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, prilej cu care a fost analizat stadiul implementării PNRR după depunerea primelor două cereri de plată, el anunţând că Guvernul are un dialog foarte bun cu reprezentanţii Comisiei Europene pentru clarificarea tuturor aspectelor care ţin de valorificarea fondurilor disponibile României prin PNRR, arată un comunicat de presă al guvernului.

Potrivit Guvernului, peste 5 miliarde de euro dintre cele 6,3 miliarde euro primite deja anul trecut din PNRR – prefinanţare şi prima tranşă au fost deja contractate.

Ministrul Marcel Boloş a anunţat, la rândul lui, că ţara noastră pregăteşte argumentele necesare pentru prelungirea perioadei necesare implementării investiţiilor care ţin de REPowerEU, cât şi de celelalte categorii de investiţii din energie.

„România se va înscrie în seria statelor europene care solicită mai mult timp pentru implementarea PNRR. Pregătim argumentele necesare şi suntem în permanent contact cu Comisia Europeană pentru prelungirea perioadei necesare implementării investiţiilor care ţin de REPowerEU, cât şi de celelalte categorii de investiţii din energie şi creşterea capacităţii de producţie a energie”, a declarat Boloş.

https://gov.ro/ro/stiri/participarea-premierului-nicolae-ionel-ciuca-la-reuniunea-comitetului-interministerial-de-coordonare-a-planului-national-de-redresare-i-rezilienta1673951829

Comment here