Ultima Ora

15:56 Meteorologi: Vreme deosebit de rece, ninsori la munte. Primul strat de zăpadă pe Transalpina

Meteorologii anunţă vreme deosebit de rece, ninsori la munte, precipitaţii mixte în zonele subcarpatice până marţi dimineaţă, fiind vizată majoritatea regiunilor ţării. 

Conform avertizării ANM, fenomenele vizate sunt ”vreme deosebit de rece, ninsori la munte, precipitaţii mixte în zonele subcarpatice”, intervalul de valabilitate find 06 octombrie, ora 12:00 – 8 octombrie, ora 10:00.

”În intervalul menţionat vremea va fi deosebit de rece şi se vor semnala precipitaţii în majoritatea regiunilor. La munte, mai ales în Carpaţii Orientali şi Meridionali, acestea vor fi predominant sub formă de ninsoare, în zona montană înaltă se va depune strat nou de zăpadă, iar temporar vântul va avea unele intensificări, spulberând zăpada”, anunţă meteorologii. 

Vremea se va menţine deosebit de rece şi pe parcursul zilei de marţi (8 octombrie), precum şi în noaptea de marţi spre miercuri (8/9 octombrie), menţionează ANM.

În judeţul Gorj, pe DN 67 C – Transalpina, în zona Urdele s-a aşternut primul strat de zăpadă din această toamnă, drumarii împrăştiind trei tone de material antiderapant pentru a face drumul practicabil.

„Azi-noapte s-a depus un strat de zăpadă de aproximativ un centimentru, pe Transalpina, Vârful Păpuşa, Vârful Urdele, în zona aceea am acţionat preventiv, mai sunt oameni care trec, facem apel să nu circule cu autoturismele neechipate de iarnă pe acel sector de drum unde este zăpadă. În cazul în care sunt surprinşi de vremea rea pe sectorul de drum de munte, să ne anunţe ori prin apelul la 112, ori direct la secţie, ori prin Salvamont, prin orice mijloc să ne anunţe imediat ca să-i putem ajuta. Am intervenit cu două utilaje, am împrăştiat şi material antiderapant, aproximativ trei tone, patru maxim”, a declarat Cristi Tudor, reprezentant al SDN Târgu-Jiu.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here