Ultima Ora

15:54 Unde va fi construit cel mai mare parc fotovoltaic din România

O subsidiară locală a dezvoltatorului israelian de capacități de producție de energie regenerabilă Nofar Energy a primit autorizație pentru proiectul de construire a unui parc fotovoltaic ce va fi amplasat în satul Vadu Stanchii, parte a comunei Corbii Mari, din județul Dâmbovița, arată profit.ro.

Firma românească care a pregătit și deține proiectul, iar acum are și autorizație de înființare, a fost achiziționată la finalul anului trecut de către Nofar Energy de la dezvoltatorul imobiliar Portland Trust, al omului de afaceri britanic Robert Neale.

Parcul fotovoltaic Corbii Mari, al cărui amplasament este situat la circa 60 de kilometri de Târgoviște, este gândit să aibă o putere instalată totală de peste 250 MW, ceea ce înseamnă că, dacă ar fi funcțional, ar fi cel mai mare de profil din România. Faptul că a fost solicitată autorizația de înființare înseamnă că proiectul este destul de avansat, inclusiv în ceea ce privește componenta de finanțare. Având în vedere dimensiunile sale, proiectul a fost împărțit în 6 zone, pentru fiecare dintre acestea obținându-se documentații urbanistice și de mediu în mod separat de la autoritățile competente de resort.

Parcul fotovoltaic Corbii Mari va ocupa o suprafață totală de 290 de hectare.

Comment here