Ultima Ora

15:51 Orban, despre afirmaţiile lui Voiculescu: Bate câmpii!

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, sâmbătă, referitor la afirmaţiile făcute de fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, privind raportarea deceselor de COVID, că acesta nu a adus argumente şi nu are nicio bază pentru cele declarate.

Întrebat, într-o conferinţă de presă susţinută în Maramureş, cum comentează afirmaţiile fostului ministru al Sănătăţii conform cărora decesele COVID nu sunt raportate corect, Orban a răspuns: “Bate câmpii. E un sistem de… nici nu pot să intru pe asemenea, cum să spui aşa ceva? Ai fost ministru patru luni şi să te trezeşti că… n-a dat niciun exemplu concret. Prin declaraţiile de ieri, fostul ministru al Sănătăţii mi s-a părut că trece în băncile opoziţiei, alături de AUR şi PSD, dând apă la moară la toate aserţiunile fără niciun fundament, toate minciunile şi dezinformările care au apărut de-a lungul timpul privitoare la acest subiect. E o aberaţie, n-are niciun fel de bază şi, de altfel, nu a prezentat niciun fel de argument pe tema asta”.

Vlad Voiculescu a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că există diferenţe fundamentale între decesele raportate de COVID şi cele reale.

“Avem un ministru interimar al Sănătăţii care nu ştiu cât timp are, dar sunt câteva lucruri la care lucram, respectiv le investigam. O să-l rog pe domnul ministru interimar, care ocupă de asemenea funcţia de prim-ministru, să revadă metodologia făcută sub conducerea PNL, anul trecut, cu privire la raportarea deceselor din spitale COVID-19. Nu aş vrea să arunc cu numere pentru că nu am reuşit să documentăm acest lucru, dar investigaţia noastră ne arată că există diferenţe fundamentale între numerele raportate şi cele reale”, a afirmat Voiculescu.

Comment here