Ultima Ora

15:49 Scandalul Rimes. Ce spune fostul șef al Muzeului Brâncuși

Cântăreaţa Irina Rimes este în mijlocul unui scandal. Totul a pornit după ce a fost desemnată Ambasador al Zilei Naţionale Constantin Brâncuşi, marcată în fiecare an în 19 februarie, ziua de naştere a celebrului sculptor român. Scandalul a luat amploare după declaraţiile confuze făcute de tânăra interpretă la conferinţa organizată de Ministerul Culturii.

“Toată această cultură, toate aceste genii au crescut cu nişte valori cu care creştem şi noi. Îmi place să vorbesc despre aceste valori pentru că sunt valorile noastre şi nu prea întâlnesc lucrul acesta când mă duc pe afară. Imaginaţi-vă că eu am 28 de ani şi mama încă îmi trimite genţi cu mâncare”, a declarat Irina Rimes. 

Interpreta a recunoscut că nu a avut prea multe în comun cu domeniul culturii: “N-am avut mereu tangenţă foarte foarte mare cu cultura, cu cultura necontemporană, pentru că, na, am fost copil, am crescut la ţară”.

Dar a adăugat că s-a documentat între timp: “Am fost şi la Târgu Jiu, am vizitat multe dintre lucrările domnului sculptor. Îi ştiu şi biografia, ştiu ce a făcut pentru poporul românesc”.

Întrebată ce a impresionat-o la opera lui Brâncuşi, Irina Rimes a declarat…“Am început să citesc şi despre alte lucrări, Poarta Sărutului şi multe alte lucrări care m-au fascinat că nu erau ceea ce… nu reprezentau ceea ce… cum se numesc”.

”Ați desființat Institutul Eudoxiu Hurmuzachi pentru că nu mai este la modă iar pe principiul „pumnului în gură”, i-ați umilit pe Tudor Gheorghe, Marius Oprea, pe cei care prin vene le mai curge sânge românesc pur, fiindu-vă prielnic acum încă un moment prin care-l umiliți și pe Brâncuși…pe acel „domn sculptor” care a „fascinat-o de mică” pe „noua ambasadoare” care „nu a avut mereu tangență cu cultura” dar când a ”început să-l descopere pe Brâncusi, a fost fascinată” pentru că ”lucrările lui…nu reprezentau neapărat cum se numesc” reacționează Valentin Chepeneag, fostul director al Muzeului Național ”Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here