Ultima Ora

15:49 Primarul Romanescu, apel către guvernanţi. “Nu ar exista niciun risc”

Primarul Marcel Romanescu face un nou apel către guvernanţi să permită accesul publicului pe stadioane şi în sălile de sport, măcar în procent de 10% din capacitate.

Apelul primarului liberal al Târgu-Jiului vine în contextul turneului de Junioare 3, desfăşurat în această săptămână în municipiu. Elevele lui Andrei Enache s-au impus în toate meciurile disputate. Handbalistele au învins CSM Slatina cu 31-17, CSS Hunedoara cu 41-12, HCM Craiova cu 43-17 şi CSS Petroșani, scor 39-25. Părinţii care le-au însoţit pe sportive au fost, însă, nevoiţi să aştepte lângă Sala Sporturilor.

“Factorii decizionali de la centru ar putea permite ca pe stadioane și în sălile de sport să poată asista spectatori într-o proporție de măcar 10% din capacitate. Nu ar exista niciun risc și măsura ar fi apreciată de toată lumea. Noi avem deja experiență în acest sens: anul trecut am organizat, pe Stadionul Municipal, ceremonii de absolvire pentru toate unitățile de învățământ din Târgu-Jiu. Au putut asista părinți și prieteni ai copiilor, fără să exista riscul infectării, totul fiind supravegheat cu atenție de autorități. Suporterii ar putea reveni în tribune, iar sportivii s-ar simți încurajați și ar putea să-și îmbunătățească performanțele considerabil. Cetățenii au nevoie de spectacol sportiv, iar noi, la Târgu-Jiu, ne dorim să fim alături de copiii noștri care participă la competiții”, spune Marcel Romanescu.

Comment here