Ultima Ora

15:49 Iohannis și Orban, huiduiți dar și aplaudați, la Iași

Preşedintele Klaus Iohannis a fost aplaudat şi huiduit, în acelaşi timp, de ieşeni, în momentul în care a rostit, vineri, discursul de Ziua Unirii şi a spus că România are nevoie de infrastructură de transport, de spitale şi de educaţie, iar pentru asta vor fi alegeri anticipate.

„Din parlament, PSD vrea însă să blocheze toate reformele şi de aceea avem nevoie de alegeri anticipate. Acest fapt nu este un moft, ci o dorinţă stringentă a societăţii pentru ca românii să se schimbe în bine. (…) Avem nevoie de politiceni care să îşi iubească ţara cu adevărat, să facă din ea o Românie normală”, a spus Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis a mai spus, în timp de mai mulţi ieşeni protestau pentru autostradă, că „România are nevoie de Autostrada Unirii, proiect consfinţit prin lege, care obligă statul să realizeze un drum de mare viteză peste Carpaţi”.

„Pentru că ne aflăm la Iaşi, în inima Moldovei, transmit un semnal ferm către guvernanţi: românii şi România au nevoie de Autostrada Unirii, proiect consfinţit prin lege, care obligă statul să realizeze un drum de mare viteză peste Carpaţi. Provinciile istorice, Moldova şi Transilvania, trebuie să fie unite! Fără această autostradă, Moldova nu va putea recupera decalajul economic”, a mai spus Iohannis, în timpul discursului său.

Şi premierul Ludovic Orban a avut parte de huiduieli la Iaşi, înainte de a-şi începe discursul.

„Nu mă faceţi să cred că printre noi mai sunt alegători ai lui Vogoride”, a reacţionat Orban.

Apoi, premierul a vorbit despre obiectivele pe care le are guvernul, legat de Moldova.

„Obiectivul nostru este de a pune bazele unor investiţii serioase în Moldova. Vreau să vă reamintesc că primul contract de finanţare, din fonduri europene, al unui spital regional din România a fost semnat pentru construcţia Spitalului Regional Iaşi”, a spus premierul, fiind aplaudat aici de mulţime.

Orban a anunţat că, în şedinţa de guvern de marţi, va fi adoptată o ordonanţă de urgenţă prin care gestionarea proiectului Autostrăzii Unirii va trece la Ministerul Transportrurilor şi se va încheia parteneriatul public-privat.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here