Din JudetStirile Zilei

Gorjean de 37 de ani, mort de COVID

Un gorjean, în vârstă de 37 de ani, din comuna Telești, suspect de infecție cu SARS-CoV-2, a murit. Conform Antena 3, acesta nu credea în COVID-19 și a refuzat testarea și internarea în spital. Bărbatul lucra la o fabrica de pâine în comuna Bălești.

De câteva săptămâni, bărbatul se simțea rău, tușea și avea febră. El a refuzat să apeleze la ajutorul medicilor, mai ales că în fabrică o altă colegă a fost confirmată cu COVID-19 și internată la spitalul din Târgu-Jiu la secția de Boli infecțioase.

În urma cu patru zile, bărbatul a cărei soră este asistent medical, a ajuns la medicul de familie. Acesta i-a explicat că e suspect de COVID-19 și a vrut să-l testeze, recomandându-i internarea în spital, întrucât saturația în oxigen era foarte scăzută. Bărbatul a refuzat, iar după două zile a murit. La necropsie, medicii legiști i-au găsit plămânii afectați, el reușind să mai respire doar cu jumătate dintr-un plămân. I-au recoltat probe care au fost trimise la Institutul de Medicină Legală pentru a confirmă sau nu prezenta virusului SARS-CoV-2.

Între timp, un alt angajat al brutăriei, precum și părinții bărbatului decedat au ajuns la spital, fiind confirmați cu COVID-19. Cei de la DSP Gorj au început o anchetă epidemiologică.

„Ambii părinţi sunt internaţi în spital, fiind diagnosticaţi cu COVID-19. El nu se testase, deşi avea simptome specifice. A fost la medicul de familie şi i s-a dat un tratament. Nu s-a prezentat anterior la spital“, a spus medicul Constantin Dinu, directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă.

Comment here