Ultima Ora

15:45 Un pod reabilitat recent s-a prăbușit

O persoană a fost rănită după ce podul de la Luțca de peste Siret, din județul Neamț, s-a prăbușit. Pe construcția reabilitată în noiembrie 2021 traversau în momentul prăbușirii un camion și o autoutilitară.

„Din primele evaluări, două autovehicule, un autocamion care transporta niște nisip și încă un autovehicul frigorific ar fi suferit în urma acestui accident. Cei doi șoferi sunt deocamdată bine. Unul este speriat, celălalt a fost predat echipajului de la ambulanță. Verificăm dacă mai sunt și alte autoturisme care au suferit în urma acestei tragedii. Din câte știu, podul a fost proaspăt reabilitat. Nu știu dacă a fost finalizată lucrarea. Trebuie să cerem detalii și ulterior să le comunicăm. Consiliul Județean este autoritatea responsabilă de administrare. Șoferului rănit i se acordă ajutor medical, nu pare să fie ceva grav” a declarat prefectul județului Neamț, Adrian Niță.

Potrivit Roman TV, podul de la Luțca a intrat în august 2020 în reparații capitale, după 30 de ani de exploatare. În noiembrie 2021, podul s-a redeschis. La acea vreme, președintele Consiliul Județean Neamț, Ionel Arsene, promitea că „zeci de ani, podul de la Luțca nu va mai reprezenta vreo problemă pentru participanții la trafic”.

Comment here