Ultima Ora

15:45 OFICIAL. Mănăstirea Lainici, în CARANTINĂ

Direcția de Sănătate Publică Gorj a decis, în urma anchetei epidemiologice, ca Mănăstirea Lainici să intre în carantină pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 17 noiembrie 2020. Decizia a fost luată după ce 7 persoane, din rândul personalului mănăstirii, au fost confirmate cu infecția SARS- CoV-2, una dintre acestea decedând.

În județul Gorj mai sunt raportate încă două decese de coronavirus. Este vorba de doi bărbați de 71, respectiv 77 de ani, ambii cu comorbidități. În plus, au fost înregistrate alte 41 noi cazuri de îmbolnăvire.

„În data de 19 noiembrie 2020, ora 14.00, situația epidemiologică, la nivelul județului Gorj, se prezintă astfel:

  • 1070 persoane în carantină la domiciliu/locația declarată;
  • 3917 persoane confirmate cu COVID-19 din care: 3503 persoane sunt vindecate, externate și la domiciliu, iar 182 persoane au decedat.

 De la ultima informare transmisă de Direcția de Sănătate Publică Gorj, au fost înregistrate încă două decese:

  –   bărbat, în vârstă de 71 ani- comorbidități: handicap locomotor;

 –   bărbat, în vârstă de 77 ani- comorbidități: adenocarcinom de prostată, cardiopatie hipertensivă, dublu bypass coronarian și fibrilație atrială.

 De la ultima informare transmisă de Direcția de Sănătate Publică Gorj, au fost înregistrate alte 41 noi cazuri de îmbolnăvire, situația prezentându-se astfel:

  • 38  teste pozitive de la laboratorul din sistemul public;  
  •  3  teste pozitive de la laboratoarele din sistemul privat.

În urma anchetei epidemiologice, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Gorj au decis ca Mănăstirea Lainici să intre în carantină pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 17 noiembrie 2020. Decizia a fost luată din cauză că 7 persoane, din rândul personalului mănăstirii, au fost confirmate cu infecția SARS- CoV-2, una dintre acestea decedând”, a transmis DSP Gorj.

Comment here