Ultima Ora

15:42 Stimulent de risc, de 2.500 de lei brut lunar, pentru medicii de familie

Stimulentul de risc, de 2.500 de lei brut lunar, se acordă tuturor medicilor de familie, pe perioada stării de urgenţă, a decis, miercuri, plenul Senatului, prin adoptarea cu amendamente a OUG 64/2020 care modifică OUG 43/2020 referitoare la măsuri de sprijin decontate din fonduri europene, ca urmare a răspândirii coronavirusului.

Prin OUG 64/2020 se prevede acordarea stimulentului de risc, în cuantum de 2.500 lei brut pe lună şi pentru alte categorii de personal din sistemul sanitar, în afară de cele prevăzute de OUG 43/2020, întrucât şi acestea sunt implicate în acţiunile cu risc ridicat de îmbolnăvire cu COVID-19, relatează Agerpres. Lista personalului care beneficiază de stimulent de risc se stabileşte prin decizia conducătorului unităţii angajatoare pentru activitatea desfăşurată în cadrul unităţii, inclusiv pentru activitatea desfăşurată în condiţiile legii într-un alt loc de muncă decât cel prevăzut în contractul individual de muncă.

Categoriile de personal care beneficiază de stimulent, stabilite prin OUG 43/2020, sunt: medicii, personalul medical sanitar, personalul paramedical, inclusiv personalul auxiliar implicat direct în transportul, echiparea, evaluarea, diagnosticarea şi tratamentul pacienţilor infectaţi cu COVID-19.

“Ministerul Sănătăţii a constatat că limitarea aplicării acestei măsuri, la categoriile de personal enumerate, este de natură a crea inechităţi sociale în rândul altor categorii de personal care, în aceeaşi măsură, sunt supuse riscului de infectare”, se arată în expunerea de motive a OUG 64/2020.

Printre categoriile vizate de OUG 64/2020, pentru a beneficia de stimulentul financiar, se numără: personalul care furnizează servicii de asistenţă medicală comunitară, personalul din cadrul direcţiilor de sănătate publică implicat în activităţi de recoltare pentru testare SARS-COV 2, verificare şi evaluare medicală a persoanelor care traversează punctele de frontieră, personalul din reţeaua de medicină legală implicat în manipularea şi efectuarea necropsiei pacienţilor decedaţi de COVID-19, personalul din cadrul direcţiilor sanitar-veterinare direct implicate în activităţi de testare şi diagnosticare a SARS-COV2, personalul militar şi civil din cadrul structurilor MAPN care execută activităţi similare celor menţionate la categoriile anterioare.

OUG 64/2020, pentru completarea art. 8 din OUG 43/2020 referitoare la aprobarea unor măsuri de sprijin decontate din fonduri europene, ca urmare a răspândirii coronavirusului COVID-19, va fi dezbătută şi de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here