Ultima Ora

15:42 SJU Târgu-Jiu: Fotolii de chimioterapie noi pentru Secția Oncologie

Șase fotolii de chimioterapie au fost achiziționate din bugetul propriu al Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu și au fost amplasate în salonul destinat internărilor de zi, din cadrul Secției Oncologie (situată în clădirea de pe strada Unirii). Investiția s-a ridicat la aproximativ 7.500 lei.

„Astfel, pacienții oncologici care sunt programați pentru tratamentul citostatic perfuzabil stau comod în aceste noi fotolii rabatabile speciale pentru chimioterapie și beneficiază de condiții de spitalizare mai bune. De asemenea, în sala de așteptare a secției a fost montat un dozator cu apă plată destinat pacienților oncologici. Zilnic, de ședințele de chimioterapie și de monitorizarea oncologică beneficiază între 15 și 20 pacienți. Dintre aceștia, marea lor majoritatea sunt programați la ședințele de citostatice atât de necesare în tratarea acestor afecțiuni grave. O ședință de chimioterapie poate dura între 2 și 10 ore. Serviciile de spitalizare de zi sunt: evaluare biologică, administrare tratament citostatic, administrare hormonoterapie și imunoterapie etc” a transmis conducerea Spitalului Județean de Urgență Gorj.

În județul Gorj, mii de persoane suferă de afecțiuni oncologice. Cancerul este una dintre principalele cauze de deces în întreaga lume. Datele statistice arată că milioane de persoane mor din cauza acestuia în fiecare an, iar consumul de tutun și alcool, o dietă nesănătoasă, lipsa activității fizice, sunt principalii factori de risc.

Comment here