Ultima Ora

15:42 Lucrări de decolmatare a pârâului Cioiana

Angajații Sistemului de Gospodărire a Apelor Gorj Apele Române Jiu execută, în această perioadă, lucrări de decolmatare a pârâului Cioiana, la Țicleni, zona Gura Lumezii.

Lucrarea era necesară întrucât, din cauza precipitațiilor căzute în ultimii ani, a viiturilor repetate și semnificative de pe pârâul Cioiana, a fost adus material aluvionar ce afecta proprietățile cetățenilor riverani cursului de apă.

„Oportunitatea execuției acestei lucrări derivă din necesitatea aducerii albiei minore a pârâului Cioiana, oraș Țicleni, la parametrii optimi de preluare a viiturilor prin secțiunea respectivă, punerii în siguranță a proprietăților riverane cursului de apă și evitării producerii eventualelor pagube la inundații. Scopul principal al lucrării îl reprezintă: punerea în siguranță a proprietăților riverane cursului de apă, asigurarea secțiunii optime de scurgere la ape mari, diminuarea efectelor negative asupra mediului. Lucrarea se execută  pe o lungime de 2,2 kilometri, cu excavatorul pe șenile din dotarea Sistemului de Gospodărire a Apelor Gorj Apele Române Jiu” transmite instituţia.