Ultima Ora

15:42 Continuă întâlnirile cu casa de avocatură

Federația Națională a Muncii, condusă de Constantin Crețan, continuă să organizeze întâlniri între avocații pe care i-a contractat și foștii mineri și energeticieni, nemulțumiți de modul în care le-au fost calculate pensiile.

Următoarea întâlnire va avea loc, miercuri, 28 februarie, la Târgu-Jiu. Demersurile au început vara trecută, după ce actuali și foști angajați ai Complexului Energetic Oltenia au acuzat că le sunt respinse dosarele de pensionare, ori că nu le este calculată pensia conform prevederilor legale.

„Federația Națională a Muncii organizează, în data de miercuri, 28 februarie 2024, la ora 14:00, la restaurantul Bulevard din Târgu-Jiu, o nouă întâlnire cu cabinetele de avocatură privind Legile 74 şi 197 precum și pe recalcularea pensiilor. Minerii, energeticienii și foștii salariați din unitățile prestatoare sunt chemați să vină cu câte o copie după cartea de muncă, decizia de pensionare, carte de identitate și, eventual, adeverințe cu câștigurile obţinute. De asemenea, așteptăm prezenţa expropriaților din zonă (titulari şi/sau moştenitori de drept) care nu au fost despăgubiți pentru terenurile afectate de minerit şi termocentrale. Să aducă și actele/adeverințele de proprietate” a comunicat Constantin Crețan.

Comment here