Ultima Ora

15:38 Un nou post de prim ajutor medical Salvamont la Rânca

O nouă inițiativă, menită să le asigure turiștilor servicii medicale de calitate, a fost finalizată la Rânca prin darea în folosință, în această săptămână, a unui nou post de prim ajutor medical Salvamont, cel de-al treilea din stațiune, anunță instituția.

Postul este situat la baza pârtiei de schi M1, din centrul stațiunii și va avea o utilizare sezonieră. Dotarea medicală este corespunzătoare: defibrilator, tuburi de oxigen, aspirator secreții, mijloace de încălzire și refacere a echilibrului termic și multe alte materiale și echipamente medicale, în principiu, tot ce este necesar pentru acordarea primului ajutor medical și menținerea funcțiilor vitale ale celor accidentați.

Postul medical va fi deservit de salvamontiștii gorjeni, toți având pregătire medicală de paramedici sau similară, precum și de medicii voluntari care activează în cadrul echipei Salvamont Gorj. Este cel de-al treilea punct medical Salvamont din stațiune, celelalte funcționând, unul în Nordul stațiunii, deservind sezonier pârtia Telescaun de pe vârful Păpușa, iar cel de-al doilea cu program non stop, tot timpul anului, funcționând în Baza de Intervenție Salvamont din centrul stațiunii.

Pe lângă cei 6-12 salvamontiști, ce vor asigura asistența de specialitate în stațiune, în această iarnă, 2 ambulanțe Salvamont de intervenție pe teren montan, dintre care una cu capacitate de transport pacienți, 4 utilaje șenilate Salvamont, prevăzute cu remorcă de transport pacienți, vor fi în permanență în stațiune.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here