Ultima Ora

15:37 Eugen Neagoe, instalat la U Craiova

Tehnicianul Eugen Neagoe a fost instalat, marţi, la conducerea echipei de fotbal Universitatea Craiova, el declarând, în conferinţa de presă în care a fost prezentat oficial, că a cucerit eventul ca jucător şi îşi doreşte aceleaşi rezultate şi ca antrenor.

„Am revenit acasă cu mare plăcere şi cu entuziasm. Sper ca împreună să reuşim mai mult decât s-a reuşit până acum. Vreau ca împreună să avem rezultate bune şi foarte bune, aşa cum îşi doresc întotdeauna suporterii Craiovei. Eu la Universitatea Craiova am debutat ca jucător. Sunt unul dintre jucătorii care au contribuit la eventul reuşit de Universitatea în ’91 şi la câştigarea Cupei în ’93. Sper din suflet să am aceleaşi rezultate şi ca antrenor. Îmi doresc mult să reuşim. Pentru că suporteri precum cei ai Craiovei sunt foarte greu de găsit în mult alte ţări, nu doar în România. Aşa că suporterii Universităţii merită din plin ca această echipă să practice un joc spectaculos, iar apoi, bineînţeles, o dată cu jocul să apară şi rezultatele bune”, a spus tehnicianul.

Eugen Neagoe, care s-a despărţit la finalul anului trecut de Universitatea Cluj, a semnat un contract până în 2024 cu U Craiova.

„Sper să mai punem un doi peste 2024, asta ar însemna că am reuşit tot ce ne propunem”, a adăugat Neagoe.

Întrebat cât de greu a fost de convins să accepte să oferta clubului craiovean, antrenorul a răspuns: „Nu a trebuit să mă convingă nici patronul şi nici preşedintele. Se ştie că Universitatea este casa mea, aici am crescut profesional, dar şi ca om. Eu niciodată nu am ascuns că sunt oltean. Eu chiar am spus că sunt mai oltean ca mulţi care au trecut în ultima perioadă pe la echipă. Şi aici m-am referit la faptul că am părinţi şi bunici aici… deci am rădăcini foarte, foarte adânci ca oltean. Deci nu a trebuit să mă convingă nimeni cu nimic, se ştie ce înseamnă Universitatea Craiova pentru mine. Până la urmă e un vis împlinit, chiar dacă nu încercat niciodată să mă autopropun aici. Am evitat aceste lucruri. Nu am venit nici la meciuri de multe ori, deşi mi-aş fi dorit, mai ales când nu aveam echipă. Dar am încercat să evit polemicile, nu mi-am dorit să intru în discuţii contradictorii”.

Mirel Rădoi a demisionat la 7 decembrie din funcţia de antrenor principal al echipei Universitatea Craiova, de la acel moment şi până în prezent interimatul fiind asigurat de cuplul de tehnicieni Dragoş Bon – Ionuţ Stancu.

În vârstă de 55 de ani, Eugen Neagoe a denunţat unilateral contractul cu Universitatea Cluj la finalul anului 2022 pentru a accepta oferta grupării Universitatea Craiova. În cariera sa de până acum, tehnicianul a mai condus formaţiile FC Universitatea Craiova, Pandurii Târgu Jiu, FC Drobeta-Turnu Severin, ASIL Lysi, Aris Limassol, Nea Salamis, CSM Poli Iaşi, Sepsi OSK, Dinamo Bucureşti, FC Hermannstadt, Astra Giurgiu, fiind pe parcurs şi antrenorul secund al lui Victor Piţurcă în mandatele sale la Steaua, echipa naţională a României şi Al-Ittihad.

Comment here