Ultima Ora

15:37 Cine deschide lista USR pentru europarlamentare, după retragerea Elenei Lasconi

Vicepreşedintele USR, Claudiu Năsui, a anunţat că fostul lider al partidului, Dan Barna, va deschide lista de candidaţi pentru alegerile europarlamentare ale formaţiunii, după ce de pe această poziţie a fost retrasă Elena Lasconi.

”În secunda aceasta, lista este deschisă de Dan Barna. Este ultima decizie pe care o avem în partid. Aşa cum arată lucrurile acum, rămâne Dan Barna”, a declarat Claudiu Năsui, sâmbătă, la Prima TV.

Chestionat dacă este o decizie bună, având în vedere că Dan Barna a pierdut în faţa Vioricăi Dăncilă (PSD) la alegerile prezidenţiale în 2019, Năsui a răspus că orice om are dreptul să îşi ia revanşa.

”Orice om are dreptul să îşi ia revanşa. La europarlamentare nu votezi un singur om, votezi o listă cu nişte oameni eligibili. Culmea sistemului este că majoritatea oamenilor sunt deja aleşi. Domnul Dan Barna intră în Parlamentul European cam orice s-ar întâmpa, pentru că USR nu o să ia sub 5%, o să ia peste. Întrebarea e cine intră la limită, acolo, pe locurile de mai sus, în funcţie de ce estimează fiecare. Cam 3,1% înseamnă un mandat şi asta depinde de mai mulţi factori. Eu zic că sunt foarte mulţi oameni foarte buni pe lista noastră, Cristina Prună care a câştigat locul 1 în alegerile interne ale USR pentru europarlamentare, care cred eu că e o persoană care aduce foarte multe voturi USR şi care e o adevărată locomotivă”, a declarat Năsui.

Întrebat dacă este de acord cu scoaterea Elenei Lasconi de pe lista USR, Năsui nu a dorit să comenteze.

Comments (1)

  1. Uniunea Securista din Romania-ariPUTA tanara

    5%

Comment here