Ultima Ora

15:35 Medicul Beuran, arest la domiciliu

Medicul Mircea Beuran va fi cercetat în arest la domiciliu, în dosarul în care procurorii DNA l-au acuzat de luare de mită. Mircea Beuran a fost reţinut, joi, iar vineri a fost dus în fața judecătorilor Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Judecătorii au decis că medicul poate fi cercetat în arest la domiciliu.

Conform unui comunicat de presă al Direcției Naționale Anticorupție, Mircea Beuran a fost reținut pentru că ar fi luat mită în perioada în care era președinte al Senatului Universitar, director al Departamentului 10 Chirurgie, șef al Disciplinei Chirurgie Generală, conducător de Doctorat și profesor universitar chirurgie generală în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București.

„În data de 18 decembrie 2018, inculpatul Beuran Mircea, a acceptat și primit de la o persoană, medic într-o unitate spitalicească din București (martor în cauză), suma de 10.000 euro, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu. Concret, inculpatul a primit banii respectivi atât pentru a propune în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București scoaterea la concurs a unui post de asistent universitar în specialitatea chirurgie generală, pe o perioadă determinată, cât și pentru a asigura câștigarea acestui concurs de către martor”, conform comunicatului de presă.

Pe numele medicului este deschis un alt dosar penal care vizează cazul femeii care a fost arsă în timp ce era pe masa de operaţie. Mircea Beuran a condus secţia de Chirurgie a Spitalului Floreasca, însă a fost înlăturat după apariția scandalului privind pacienta arsă în operație.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here