Stirile ZileiTârgu-Jiu

Ambulanța Gorj, obligată să recupereze peste 132.000 de lei de la angajați

Serviciul Județean de Ambulanță Gorj trebuie să recupereze peste 132.000 de lei de la angajați și șefi ai instituției. Banii au fost plătiți ilegal către aceștia în cursul anilor 2018- 2020, iar cheltuirea ilegală a sumelor a fost constatată de către Curtea de Conturi a României.

Raportul Curții de Conturi a fost contestat în instanță de SAJ Gorj, dar Curtea de Apel Craiova a respins, prin sentință definitivă, contestația respectivă. Anterior, și Tribunalul Gorj luase o astfel de decizie, sentințele instanțelor de judecată obligând instituția publică să recupereze banii cheltuiți ilegal.

 „Efectuarea de plăți nelegale pentru indemnizația de hrană pentru manager, membrii comitetului director, în sumă de 33 mii lei (SAJ Gorj); • stabilirea eronată a drepturilor de natură salarială, inclusiv a sporurilor, premiilor și a altor drepturi acordate funcționarilor publici, personalului contractual, persoanelor cu funcții de conducere și personalului care ocupă funcții de demnitate, precum și a cheltuielilor de cazare și alocațiilor ce depășesc nivelul stabilit, în valoare de 2.747 mii lei (SAJ Gorj, SAJ Teleorman, DSP Botoșani, DSP Bistrița-Năsăud, DSP Botoșani, Institutul de Psihiatrie Socola Iași, Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș); (…)• efectuarea de cheltuieli neeconomicoase, prin achiziționarea serviciilor de colectare și eliminare a deșeurilor periculoase, respectiv prin utilizarea plății pe bază de abonament lunar și nu în funcție de cantitatea efectiv ridicată (SAJ Gorj)”, este menționat în raportul Curții de Conturi.

Pe parcursul procesului, Serviciul Județean de Ambulanță Gorj a încercat să justifice ca legală cheltuirea acestor sume, însă judecătorii au respins argumentele respective și, ca urmare, instituția publică trebuie să recupereze sumele puse în discuție.

Comment here