Ultima Ora

15:33 Fostul şef al Casei de Asigurări, încarcerat

Lucian Duţă, fost preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, condamnat definitiv la 6 ani închisoare cu executare, s-a predat Poliţiei şi va fi încarcerat, au declarat, pentru AGERPRES, surse judiciare.

„Având în vedere decizia instanţei, astăzi, 25 iulie 2022, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, de 6 ani, pentru săvârşirea în formă continuată a infracţiunii de luare de mită, emis pe numele unui bărbat de 52 de ani”, informează un comunicat al DGPMB.

Lucian Duţă, fost preşedinte al CNAS, a fost condamnat definitv, luni, de Curtea de Apel Bucureşti la 6 ani închisoare cu executare, într-un dosar în care este acuzat de DNA că a primit o mită de 6,3 milioane euro, în schimbul acordării unui contract din bani publici către două firme de software.

Curtea de Apel Bucureşti a menţinut pedepsa aplicată lui Duţă de Tribunalul Bucureşti în noiembrie 2020. De asemenea, CAB a confirmat decizia tribunalului privind confiscarea sumei de 6.300.000 euro de la Lucian Duţă. Tribunalul mai dispusese menţinerea sechestrului pe suma de 2.183.820 aflată în conturile din Elveţia ale societăţii Eurotrust Invest Inc. şi pe suma de 1.503.000 euro primită de Euroinvest Development SRL şi investită într-o construcţie şi teren de pe strada Jean Monnet din Bucureşti.

Comment here