Ultima Ora

15:33 DGASPC Gorj, precizări privind mama fetiței bătăușe

DGASPC Gorj vine cu precizări referitoare la mama fetiței bătăușe, angajată a instituției, în contextul mesajelor apărute pe paginile de socializare. Într-un comunicat de presă se precizează că nu există motive legale pentru sancționarea angajatei DGAPSC, în condițiile în care a fost evaluată, anual, cu calificativul ”Foarte bine”.

”În contextul apariției în rețelele de socializare a unor informații referitoare la incidentul violent în care au fost implicate 4 minore, facem următoarele precizări:

Mama minorei din filmările apărute în spațiul public este angajată a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj, din data de 14.10.2002, în funcția de asistent medical principal. Aceasta își desfășoară activitatea la unul din complexurile de servicii sociale din subordinea DGASPC, ai cărui beneficiari sunt copii cu handicap grav. În această perioadă, nu a fost sancționată disciplinar, activitatea sa fiind evaluată anual la nivelul calificativului ”foarte bine”.

Faptul că aceasta este mama fetei implicate în scandalul în care o minoră este lovită de alți trei minori, nu poate duce la dispunerea de către angajator a unei sancțiuni disciplinare, angajata instituției noastre nesăvârșind vreo abatere disciplinară, cu atât mai mult nu poate dispune concedierea acesteia. Conform art. 61 din Codul muncii, angajatorul poate dispune concedierea pentru motive care țin de persoana salariatului în următoarele situații:

  – în cazul în care salariatul a săvârșit o abatere gravă sau abateri repetate de la regulile de disciplină a muncii ori de la cele stabilite prin contractul individual de muncă, contractul colectiv de muncă aplicabil sau regulamentul intern, ca sancțiune disciplinară;

– în cazul în care salariatul este arestat preventiv sau arestat la domiciliu pentru o perioadă mai mare de 30 de zile, în condițiile Codului de procedură penală;

  – în cazul în care, prin decizie a organelor competente de expertiză medicală, se constată inaptitudinea fizică și/sau psihică a salariatului, fapt ce nu permite acestuia să își îndeplinească atribuțiile corespunzătoare locului de muncă ocupat;

  – în cazul în care salariatul nu corespunde profesional locului de muncă în care este încadrat.”

Salariata nu se află în niciuna din cele patru situații.

 Mai mult decât atât, tot potrivit art. 59 lit. ”a” din Codul Muncii, este interzisă concedierea salariaților ”pe criterii de rasă, cetățenie, etnie, culoare, limba, religie, origine socială, trăsături genetice, sex, orientare sexuală, vârstă, handicap, boală cronică necontagioasă, infectare HIV, opțiune politică, situație sau responsabilitate familială, apartenență ori activitate sindicală, apartenența la o categorie defavorizată”” se arată în comunicat.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here