Ultima Ora

15:32 Cîţu: Am decis să mă înscriu în competiţia pentru preşedinţia PNL. Orban: Salut, Florin, intrarea în cursă! Va exista un gentlemen’s agreement

Vicepreşedintele PNL, premierul Florin Cîţu, a anunţat, duminică, înaintea Consiliului Naţional al PNL că va candida la funcţia de preşedinte al formaţiunii. Cîţu a afirmat că va câştiga, întrucât nu există altă variantă, iar PNL are nevoie de un suflu nou. La rândul său, actualul preşedinte al PNL, Ludovic Orban, a salutat intrarea în cursă a lui Florin Cîţu şi a precizat că va fi o competiţie bună pentru PNL.

”Am decis să mă înscriu în competiţia pentru preşedinţia PNL. Le mulţumesc liderilor puternici din PNL care au crezut în mine şi care şi astăzi fac parte din echipa mea”, a declarat, duminică, Florin Cîţu.

”În octombrie 2016 am hotărât să intru în politică. Liberal convins, singura variantă pentru mine a fost PNL. Sunt un liberal convins, un om care am trăit toată viaţa după principiile liberale, le-am aplicat, le-am respectat, oriunde am muncit în lumea asta. Ştiţi foarte bine, de fiecare dată spun că doar liberalismul salvează România”, a mai afirmat premierul.

Acesta s-a adresat un mesaj tuturor liberalilor, dar şi românilor: ”Colegi liberali, dragi români, deja mă cunoaşteţi, nu sunt adeptul discursurilor foarte lungi, aşa că o să vă spun direct ce vreau şi de ce o să candidez. PNL are nevoie de un suflu nou, are nevoie de o conducere care să vină cu elemente de noutate, în acelaşi timp să ducă mai departe tradiţiile şi principiile liberale. Nu cred că acum trebuie să vorbesc despre mine, despre ceea ce voi face, bilanţul mandatului meu de ministru de Finanţe şi acum, cel de premier, demonstrează mai mult decât aş putea să vă spun eu. Promisiuni auziţi zilnic de la toţi politicienii. Eu v-am obişnuit cu mai puţine vorbe şi mai multe fapte”.

Cîţu a afirmat că mesajul său este clar: ”Dragi colegi liberali, mesajul meu este clar şi simplu. Mă voi asigura că PNL va fi cel puţin 8 ani la guvernare. Vom transforma România într-o ţară liberală de care să se bucure toţi românii. Ce înseamnă o Românie liberală? V-am spus şi sunt două lucruri importante mine. Proprietatea privată este sfântă, iar antreprenorul este un erou într-o Românie liberală. În scurt timp o să prezint şi moţiunea şi echipa alături de care am pornit pe acest drum. O parte din echipă este alături de mine. Vă spun că voi câştiga, nu există altă variantă.

Liderul PNL, Ludovic Orban, a afirmat că există un gentlemen’s agreement între cei doi candidaţi, astfel încât competiţia să fie benefică pentru partid. 

”Astăzi dimineaţă, primul ministru al României care reprezintă PNL şi-a anunţat candidatura pentru funcţia de preşedinte al PNL şi daţi-mi voie să salut acest anunţ care dă drumul la o competiţie în PNL care sunt convins că va face bine PNL. Va fi o competiţie de viziuni, proiecte, obiective, care să le arate românilor că PNL este singurul partid care are capacitatea de a asigura o bună guvernare şi saltul în dezvoltare de care are nevoie România. Salut, Florin, intrarea în cursă”, a declarat Ludovic Orban. 

”Am avut o discuţie cu domnul premier Florin Cîţu şi, în mod evident, va exista între noi un gentlemen’s agreement, pe care sper să îl repspecte toţi membrii PNL şi care să ducă la o competiţie onestă, fair play, o competiţie pozitivă, care să arate bogăţia de resurse umane a PNL şi mai ales capacitatea PNL de a genera oferte de guvernare care sunt la nivelul aşteptării românilor”, a mai declarat Orban. 

Comment here