Ultima Ora

15:31 Poliţist plecat în concediu cu o mașină pe care scrie „Jos mafia din Poliția Română”

Un poliţist din Roman, Județul Neamț, plecat în concediu într-un tur al Europei, a trecut prin Viena şi Praga cu un microbuz inscripţionat cu mesajul „Jos mafia din Poliţia Română”.

Pe microbuzul lui Ioan Cănărău, agent principal şef la Poliţia Roman, judeţul Neamţ, sunt postate afişe deloc măgulitoare la adresa Poliţiei Române şi a MAI. Pe ele scrie „Jos mafia din Ministerul Afacerilor Interne, Jos mafia din Poliţia Română!”, în timp ce pe lunetă este alt mesaj, în engleză: „Stop abuse (of power) in the Ministry of Internal Afairs of Romania. Stop abuse (of power) in the Romanian Police”.

Agentul, până de puţin timp lider al Sindicatului Europol Neamţ şi vicelider la nivel naţional, a plecat cu mașina astfel inscripționată într-un tur al Europei, într-un gest de a lua atitudine faţă de unele aspecte care se petrec în instituţiile menţionate, potrivit adevarul.ro.

Ioan Cănărău a afirmat că în capitatele europene vizitate, pe 3 şi 4 august 2022, a fost abordat de români.

„Da, m-au oprit destui. Chiar la Donauturm Wien am vorbit cu un domn din Baia Mare, iar altul mi-a zis că este frumos şi inspirat mesajul de pe maşină. Apoi, pe o stradă, chiar în apropierea parlamentului austriac, cineva mi-a zis că din cauza corupţiei a plecat din România” a declarat polițistul.

Comment here