Ultima Ora

15:30 Secretar de stat: Cadrele didactice trebuie programate pentru vaccinare de către școli

Programarea cadrelor didactice pentru vaccinarea împotriva COVID-19 trebuie făcută de către angajatori, adică directorii școlilor, a declarat, duminică, secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan.

Angajații din sistemul de educație sunt incluși în cea de-a doua etapă a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, pentru care programările se fac începând de vineri. Vaccinarea în această etapă va începe de luni. Secretarul de stat Andreea Moldovan a declarat, la Ştirile ProTV, că începând de săptămâna viitoare vor fi organizate comunicări online cu cadrele didactice, pentru a le fi furnizate „informaţiile medicale corecte” legate de vaccinarea împotriva COVID-19. Ea a precizat că programarea pentru vaccinare trebuie făcută de angajatori, adică de către directorii școlilor.

″Înscrierea la etapa a doua de vaccinare se va face tot prin locul de muncă, nu individual. Rugăm răbdare, e greu de gestionat un astfel de volum de oameni. Fiecare director trebuie să înscrie angajaţii instituţiei de învăţământ pe care o conduce”, a spus Andreea Moldovan.

Doar 45,06% din totalul de 292.872 de angajați din sistemul de învățământ preuniversitar și-au arătat disponibilitatea de a se vaccina, potrivit datelor centralizate și anunțate, vineri, de Ministerul Educației. În ceea ce privește mediul universitar, 59,64% din totalul profesori au răspuns că sunt dispuși să se vaccineze. În total, 167.977 de angajați din sistemul național de învățământ și-au declarat disponibilitatea de vaccinare.

Comment here