Din JudetStirile Zilei

Primarul din Albeni, trimis în judecată. Acuzaţii uluitoare formulate de procurori

Primarul comunei Albeni, Silviu Ionuț Stan, a fost trimis în judecată de procurori, fiind acuzat că a primit bani de la diverse persoane pentru a le angaja în cadrul primăriei, fie prin a interveni pe lângă comisia de concurs, fie prin a obţine subiectele şi rezolvarea acestora pentru persoanele respective.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a transmis, vineri, printr-un comunicat de presă, că procurorii au dispus trimiterea în judecată a primului comunei Albeni, aflat în arest preventiv, pentru comiterea a patru infracţiuni de trafic de influenţă, pentru luare de mită, divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice şi pentru instigare la divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice.

Procurorii au stabilit că, în luna august 2018, primarul a pretins de la martorul denunţător suma de 3.000 de euro pentru a-l angaja la Primăria Albeni în funcţia de asistent medical comunitar. El l-a asigurat că va interveni pe lângă comisia de examinare formată din subordonaţii săi şi a făcut acest lucru pentru că persoana respectivă a fost declarată admisă, deşi obţinuse media finală de 5,61. Primarul ar fi primit banii în data de 1 noiembrie 2018 înainte de susţinerea concursului.

Anchetatorii au mai precizat că, în data de 21 iulie 2020, primarul ar fi pretins de la asistenţii medicali comunitari şi de la asistentul social din cadrul Primăriei Albeni, o sumă de bani, fără a preciza cuantumul pe care l-a lăsat la aprecierea acestora, pentru a întocmi deciziile pentru acordarea stimulentului de risc şi a semna documentele înainte Direcţiei de Sănătate Publică Gorj pentru finanţare. Primarul ar fi primit o săptămână mai târziu suma de 2.000 de lei.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a mai precizat că, la data de 1 decembrie 2020, primarul a pretins şi a primit suma de 12.000 de lei pentru a interveni pe lângă comisia de concurs pentru a-l declara admis pe bărbatul care i-a dat banii la concursul organizat pentru ocuparea postului de buldoexcavatorist în cadrul primăriei.

De asemenea, primarul a mai fost trimis în judecată deoarece, în decembrie 2020, ar fi primit 3.500 de euro pentru a interveni pentru angajarea unei persoane în postul de şef Serviciu VSU în cadrul Primăriei Albeni, edilul cerându-i secretarului comisiei de concurs să trimită subiectele şi rezolvarea acestora. Procurorii au mai stabilit că la fel procedase primarul şi în noiembrie 2017, pentru angajarea unei persoane în postul de consilier agricol, el primind atunci 5.500 de lei.

Primarul a fost, iniţial, în arest la domiciliu, iar apoi instanţa a înlocuit această măsură cu arestul preventiv ce a fost prelungit succesiv în ultimele trei luni, până la data de 21 septembrie.

Comment here