Ultima Ora

15:27 Vor să obțină fonduri pentru modernizarea drumului județean Brănești-Hurezani

Consiliul Județean Gorj va moderniza drumul județean DJ 662, cu o lungime de peste 39 de kilometri. DJ 662 face legătura între DN 66 și DN 6B și reprezintă unica legătură a localităților Brănești, Aninoasa, Săulești, Vladimir, Licurici și Hurezani cu principalele zone economice și sociale ale județului.

Proiectul a fost depus spre finanțare în cadrul Programului Regional Sud-Vest Oltenia 2021-2027. Valoarea acestuia fiind de peste 165 milioane lei (aproximativ 33 milioane euro) iar perioada de implementare este de 24 de luni de la semnarea ordinului de începere a lucrărilor.

„Astăzi, 20 noiembrie 2023, Consiliul Județean Gorj a depus spre finanțare proiectul „Modernizare infrastructură rutieră de interes județean pe DJ 662, cu originea în DN 66, ce străbate localitățile Capu Dealului- Gilort- Pârâu- Groşerea- Aninoasa- Bibeşti- Andreeşti- Vladimir- Totea-Totea de Hurezani-Hurezani, până în DN 6B, județul Gorj”. Acesta urmează a fi finanțat în cadrul Programul Regional Sud-Vest 2021-2027, Prioritatea 5 – „Accesibilitate și conectivitate la nivel regional”, Obiectiv specific 3.2 – „Dezvoltarea și creșterea unei mobilități naționale, regionale și locale durabile, reziliențe la schimbările climatice, inteligente și intermodale, inclusiv îmbunătățirea accesului la TEN-T și a mobilității transfrontaliere”, Acțiunea A – „Conectivitate regională și îmbunătățirea accesului la TEN-T”, Apel de proiecte PR SV/1/5/3.2/2022. Autoritatea publică județeană a primit sprijin financiar prin Programul Operațional Asistență Tehnică 2014-2020, pentru elaborarea documentației tehnico-economice necesară pregătirii și implementării proiectului de infrastructură, de interes județean, având obligația de a depune proiectul spre finanțare din fonduri europene, acordate României în perioada de programare 2021-2027. Drumul județean 662 are lungimea totală de 39,194 km, poziția kilometrică 0 aflându-se la intersecția cu DN 66 în localitatea Capu Dealului, iar poziția de sfârșit, respectiv 39+194 km, o reprezintă intersecția cu DN 6B. Traseul drumului traversează teritoriul-administrativ al următoarelor unități administrativ-teritoriale: Comuna Brănești, Comuna Aninoasa, Comuna Săulești, Comuna Vladimir, Comuna Licurici și Comuna Hurezani” a comunicat Consiliul Județean Gorj.

Comment here