Ultima Ora

15:26 Tren modern pe ruta Cluj Napoca- Târgu Jiu

Achiziţia a încă 20 de trenuri electrice de lung parcurs fost avizată, vineri, în Consiliul Tehnico-Economic al Ministerului Transporturilor, a anunţat ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, pe pagina sa de Facebook.

Licitaţia va fi derulată de Autoritatea pentru Reformă Feroviară prin PNRR, la o valoare estimată de 180 milioane euro, la care care se adăuga costurile întreţinerii şi reparaţiilor, de aproximativ 270 milioane euro (sumă asigurată de operatorii feroviari în cadrul implementării contractelor de servicii publice).

Unul dintre traseele pe care vor circula noile trenuri este Cluj Napoca – Alba Iulia – Simeria (Deva) – Târgu Jiu – Craiova – Calafat.

Conform ministrului Grindeanu, condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească noile trenuri achiziţionate sunt: să circule cu o viteză maximă de 200 km/h; să aibă o capacitate minimă de 160 locuri pe scaune (clasa întâi şi clasa a doua); să asigure confortul pentru deplasări de lung parcurs (7 – 10 h /direcţie). Mentenanţa va fi asigurată de furnizor pentru o perioadă de 15 ani cu posibilitatea de extindere la 30 de ani.

Comment here