Ultima Ora

15:23 „Sacrul în Artă” expoziție online în vreme de pandemie

„Sacrul în Artă” este o manifestare artistică vizuală de permanentă a membrilor Filialei Târgu-Jiu a Uniunii Artiștilor Plastici din România, ce s-a desfășurat fără întrerupere mai bine de 30 de ani, la Galeriile Municipale de Artă din Târgu- Jiu. Din cauza epidemiei de coronavirus, expoziția s-a mutat online.

”Proiectul, inițiat de artistul vizual Valer Neag (președintele filialei la acea vreme), a găsit în rândul artiștilor foarte mulți adepți, expoziția fiind continuată de toți președinții ce s-au succedat la conducerea filialei gorjene a UAP. Deși situația este delicată, iar expozițiile în spațiile publice convenționale au fost anulate, ne-am gândit că nu ar fi lipsit de importanță să continuăm acest proiect, ce se desfășura în proximitatea Sărbătorilor Pascale, în forma unei expoziții online, eveniment creat și organizat pe pagina noastră de facebook „Galeria de Artă Târgu-Jiu”, adresat acelora care ne urmăresc și iubesc artele vizuale.

Să ne imaginăm că suntem la Galeriile Municipale de Artă din Târgu Jiu, spațiu cultural în care ne-am întâlnit, de atâtea ori, cu mulți dintre dumneavoastră și că sunteți participanții unui nou eveniment realizat de artiștii vizuali ai Filialei Târgu Jiu a UAP din România, lucrările prezentate fiind acelea pe care le-ați fi văzut și live…. Cu speranța că v-am adus o mică bucurie, o rază de lumină, în condițiile date, vă dorim cu toții Sărbători Fericite, Paște Fericit și să sperăm că ne vom reîntâlni cât mai curând față în față și pe simeze!

Curatori: Vasile Fuiorea, Florin Gheorghiu. Artiști expozanți online : Mihai Țopescu, Valer Neag, Gheorghe Plăveți, Vasile Fuiorea, Florin Gheorghiu, Iliana Gheorghiu, Andreea Medar, Armand Landh, Bogdan Epure, Ștefan Strâmtu, Catalin Negrea, Cristina Cioplea, Laurentiu Stoicu, Dan Adrian Bândea, Daniel Semenescu, Lucica Popescu, Mariana Fratița, Petru Ilie Birău, Mihai Plaveți, Costel Dobrițescu, Daniel Șerban, Florin Hutium, Georgiana Brandt. Consiliul Director al Filialei Târgu Jiu a UAP din România: Vasile Fuiorea, Florin Gheorghiu, Mihai Țopescu” transmite Filiala Târgu-Jiu a Uniunii Artiștilor Plastici din România.Comment here