Ultima Ora

15:22 Inculpat din dosarul ”Mafia Permiselor”, reabilitat de Tribunalul Gorj

Unul dintre puținii inculpați din dosarul „Mafia Permiselor” a fost reabilitat de Tribunalul Gorj. Gheorghe Frățilescu a obținut din partea judecătorilor o astfel de sentință după ce, anterior, el fusese condamnat la 2 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare. Alături de alți instructori auto, a fost acuzat că aranja dosarele unor cursanți mai puțin pregătiți, dar dornici să urce la volanul mașinilor.

„Constată intervenită reabilitarea de drept a petentului condamnat cu privire la pedeapsa de 2 ani şi 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, aplicată prin sentinţa penală nr. 171/17.11.2016 pronunţată de Tribunalul Gorj, definitivă prin decizia penală nr.151/04.05.2017 pronunțată de Curtea de Apel Craiova. În baza art. 537 Cod procedură penală, dispune efectuarea menţiunilor privind reabilitarea pe sentinţa de condamnare, după rămânerea definitivă a prezentei hotărâri”, a hotărât Tribunalul Gorj.

Dosarul „Mafia Permiselor” a vizat inclusiv medici pe care procurorii i-au acuzat, în 2013, că ofereau adeverințe cursanților școlilor de șoferi fără consultații, ci doar în schimbul unor sume de bani. Persoanele trimise în judecată nu au terminat procesele nici în momentul de față, dosarul lor fiind rejudecat de mai multe ori. Procesul s-a împotmolit după ce modificările legislative au eliminat din dosar probele obținute în baza înregistrărilor făcute de SRI, așa că acum împotriva celor vizați de anchetă mai sunt puține dovezi.

Comment here