Ultima Ora

15:22 Cere finalizarea hidrocentralelor de pe Jiu

Hidrocentrala de la Curtișoara-Turcinești, o investiție crucială pentru Gorj și România, stă abandonată, victimă a incompetenței politice. Proiectul, realizat în proporție de peste 70%, este blocat de ani de zile din cauza lipsei de fonduri și a jocurilor politice, spune Adrian Zorlescu, candidatul Alianței pentru Unirea Românilor la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj.

”Acest caz nu este singular. Cinci hidrocentrale de pe Jiu se află în aceeași situație, blocate în stadii diferite de construcție. Toate sunt considerate proiecte strategice, cu un impact semnificativ pentru energia verde din România. Hidrocentrala de la Curtișoara-Turcinești ar putea asigura singură consumul municipiului Târgu Jiu, având o producție proiectată de 15 MW. Finalizarea sa ar aduce multiple beneficii:

  • Energie verde: Producția de energie curată ar reduce dependența de combustibilii fosili și emisiile de CO2.
  • Sustenabilitate: Hidrocentrala ar contribui la securitatea energetică a țării și la diversificarea surselor de energie.
  • Dezvoltare locală: Proiectul ar crea locuri de muncă și ar stimula economia locală.

Fondurile din Fondul de Tranziție Justă (FTJ) ar putea fi o soluție pentru finalizarea hidrocentralei de la Curtișoara și a celorlalte proiecte similare. Redirectionarea fondurilor către energia verde ar fi o investiție strategică cu beneficii pe termen lung pentru România” spune Zorlescu.

În opinia candidatului AUR, finalizarea investițiilor de pe Jiu este o prioritate pentru România.

”Este timpul ca politicienii să lase deoparte interesele de partid și să se concentreze pe proiecte concrete care aduc beneficii reale țării. Finalizarea hidrocentralei de la Curtișoara-Turcinești și a celorlalte proiecte de pe Jiu este o necesitate urgentă pentru un viitor energetic durabil al României. Este inacceptabil ca proiecte strategice de importanță majoră să fie blocate din incompetență și lipsă de viziune. Trebuie să tragem linie și să cerem politicienilor să își asume responsabilitatea pentru a duce la bun sfârșit proiectele esențiale pentru România” afirmă Adrian Zorlescu.