Minerit și EnergieStirile Zilei

Virgil Popescu vrea ”o listă a riscurilor pe toate carierele” CE Oltenia. VIDEO

Venit, vineri, într-o vizită inopinată în Gorj, ministrul Energiei, Virgil Popescu, a mers la Cariera Roșiuța pentru a vedea în ce condiții lucrează și cum sunt transportați minerii.

”Azi dimineață am plecat cu gândul să fac o vizită inopinată în cariere Complexului Energetic Oltenia. Am fost la Cariera Roșiuța, am discutat cu liderii de sindicat, cu oamenii de acolo, i-am întrebat despre probleme, despre parcul auto, mi-au arătat mașinile care transportă marfă și persoane. Sunt separat. Am văzut că au luat o decizie de a face o verificare a parcului auto al EMC Motru, am înțeles că acest lucru s-a decis și la nivelul CEO. Din păcate, trebuia făcut de mai mult timp și mai des, nu trebuia să se aștepte să se întâmple o tragedie” a declarat ministrul.

Virgil Popescu i-a cerut conducerii CE Oltenia să întocmească o listă a riscurilor din toate carierele.

”Aș fi vrut să merg și la alte cariere, și la Jilț dar acolo este anchetă. Am venit la sediul CEO, am avut o discuție cu corpul de control, pentru că trebuie să prezint în ședința de guvern de săptămâna viitoare un raport preliminar și măsuri. Am avut o discuție cu directorul general, cu directoratul, mi-au spus ce măsuri au luat inclusiv aceea de inventariere a mașinilor. Am cerut să facă o listă a riscurilor pe toate carierele, așa încât să știm unde trebuie intervenit, să nu mai fie reactivi ci proactivi. Adică, vor lua carieră cu carieră și vor vedea ce riscuri sunt și vor interveni să le aplaneze, ca să putem să preîntâmpinăm orice tragedie” a mai spus oficialul.

Comment here