Ultima Ora

15:20 ISU Gorj: Trei spitale, fără autorizație de securitate la incendiu

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Lt.col. Dumitru Petrescu” al Județului Gorj a efectuat în perioada 19-25 noiembrie verificări la toate unitățile spitalicești din județul Gorj. Totul în baza unui plan comun, în cooperare cu reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Gorj și Inspecției de Stat pentru Controlul Cazanelor sub Presiune și Instalațiilor de Ridicat.

„În urma verificărilor efectuate și a deficiențelor constatate vă comunicăm faptul că, pe linia prevenirii incendiilor, inspectorii de prevenire din cadrul instituției noastre au aplicat 45 de avertismente și 5 amenzi contravenționale în cuantum de 35.000 lei. Pentru aplicarea sancțiunilor contravenționale s-au avut în vedere și controalele efectuate anterior la aceste categorii de construcții de către reprezentanții instituției noastre, luându-se în considerare aplicarea graduală a sancțiunilor pentru neregulile identificate pe linia prevenirii incendiilor”, a transmis ISU Gorj.

Au existat cazuri în care neregulile constatate au putut fi remediate pe loc, iar pentru neregulile constatate care nu au putut fi remediate s-au stabilit termene de remediere, conform prevederilor legale.

Au fost aplicate sancțiuni contravenționale pentru următoarele deficiențe constatate:

1. Nesolicitarea și obținerea autorizației de securitate la incendiu pentru modificările constructive aduse unității sanitare;

2. Depozitarea diferitelor materiale sau obiecte de mobilier care reduc lățimea căilor de evacuare în caz de incendiu;

3. Instalații electrice care nu sunt exploatate corespunzător;

„În ceea ce privește avizarea/autorizarea unităților spitalicești de la nivelul județului Gorj vă comunicăm faptul că din cele 7 spitale existente la nivelul județului Gorj, 3 nu dețin autorizație de securitate la incendiu pentru segmentele de clădire construite după anul 1992 sau anterior anului 1992, dar la care au fost efectuate lucrări de investiții sau schimbări de destinație, instituția noastră eliberând în aceste cazuri avize de securitate la incendiu, urmând ca la finalizarea lucrărilor, dacă sunt îndeplinite cerințele de securitate la incendiu, să fie eliberată autorizația de securitate la incendiu, iar 4 spitale dețin autorizație de securitate la incendiu pentru clădirile sau segmentele de clădiri care se supun avizării autorizării, conform prevederilor legale”, se arată într-un comunicat de presă.

Comment here