Ultima Ora

15:20 Deputat: La CEO e hoție ca-n codru. Acoliții de partid se îmbogățesc pe viețile și sănătatea minerilor!

Deputatul de Hunedoara Anamaria Gavrilă cere, pe pagina de socializare, demiterea de urgență a ministrului Energiei, Virgil Popescu.

”Tragedia de la cariera Jilț, din Gorj, ne-a arătat, din nou, fața hidoasă a politicienilor care ne conduc. Trei oameni și-au pierdut viețile, trei familii au fost nenorocite. Ca într-un scenariu previzibil, Popescu Virgil a ieșit în față, vrând să ne arate că i-a pedepsit pe „vinovați”. A demis trei directori, dar nu dintre cei numiți politic. Popescu știe că, după câteva zile, subiectul va dispărea de pe agenda publică, iar el își va vedea, în continuare, de afacerile din energie” spune Gavrilă.

Parlamentarul de Hunedoara compară condițiile de muncă din minerit cu lagărele de concentrare.

”Despre dezastrul de la cariera de la Complexul Energetic Oltenia (CEO) se știa. Se știa că muncitorii sunt transportați cu mașini de marfă, vechi și defectuoase. Am văzut oameni cărați cu excavatorul, în cupă, prin mlaștina de pe drumul către mină. Am văzut condițiile inumane în care muncesc acești oameni. Și după accidentul tragic care a curmat vieți omenești, minerii sunt cărați, în continuare, cu aceleași camioane. Condițiile în care muncesc minerii ne amintesc de lagărele de concentrare, în care erau trimiși oponenții politici, nicidecum de vreun șantier minier” afirmă Anamaria Gavrilă.

”Cel mai grav lucru este că drumul unde s-a răsturnat camionul apare în acte ca „drum pietruit”. Vreau să subliniez acest lucru: DRUMUL APARE ÎN ACTE CA FIIND PIETRUIT. S-au plătit bani pentru aceste lucrări, iar frauda a fost descoperită de Corpul de Control al Guvernului, în anii trecuți. La CEO e hoție ca-n codru. Acoliții de partid se îmbogățesc pe viețile și sănătatea minerilor!” mai spune Gavrilă.

Comment here