Ultima Ora

15:19 Zorlescu: Apă contaminată, cu miros insuportabil, în sudul județului

Mineritul a afectat pânza freatică în zona de sud a județului Gorj. Prin urmare, oamenii de aici au apă contaminată, cu miros puternic de amoniu.

Situația a fost constatată de Adrian Zorlescu, candidat AUR la președinția Consiliului Județean Gorj.

”Locuitorii din sudul județului se confruntă cu o situație revoltătoare: apa potabilă este contaminată, toxică și are un miros insuportabil. Această problemă gravă este rezultatul direct al incompetenței administrației locale, care nu a luat nicio măsură concretă pentru a remedia situația. Analizele recente au arătat că apa din zonă are un pH alarmant de 4, depășind cu mult limitele admise. Nivelul de amoniu este de asemenea extrem de ridicat, la 12 unități. Consecințele pentru sănătatea locuitorilor sunt grave: risc crescut de boli gastro-intestinale, alergii, dermatită și chiar afecțiuni mai grave. Mirosul insuportabil al apei face ca aceasta să fie imposibil de consumat chiar și pentru igiena personală” spune Zorlescu.

Candidatul AUR acuză autoritățile locale că ignoră complet problema.

”Administrația locală se pare că ignoră complet această problemă urgentă: contaminarea provine din zona minieră, unde excavațiile au dus la eliberarea de substanțe chimice periculoase în sursele de apă. Nu au fost luate măsuri pentru a decontamina apa sau a oferi alternative locuitorilor, cum ar fi distribuția de apă potabilă. Lipsa de transparență și comunicare din partea autorităților sporește și mai mult frustrarea și neîncrederea cetățenilor. Locuitorii din sudul județului merită mai mult: acces la apă potabilă sigură și curată, o administrație competentă și transparentă care să le protejeze sănătatea și bunăstarea, o soluționare urgentă a acestei crize a apei potabile. Doar prin implicarea activă a cetățenilor se poate pune capăt acestei situații inacceptabile și se poate obține o soluție justă pentru toți cei afectați” mai afirmă Adrian Zorlescu.

Comments (1)

  1. MAI CACAREAZA AURITA SI REZOLVI TU PROBLEMA IMPREUNA CU RUSOFILUL SIMION?OARE PRIN CATE PARTIDE AI MAI TRECUT TRASEIST DE DOI BANI?

Comment here