Ultima Ora

15:19 Orban: Deja, sunt cu un pas în afara PNL

Fostul lider al liberalilor Ludovic Orban a declarat, miercuri, că este ”cu un pas în afara PNL”, dar mai are o speranţă că actualei conduceri a partidului „îi va veni mintea la cap” şi va ţine cont de ceea ce spun cetăţenii români.

El a fost întrebat la Palatul Parlamentului dacă îşi va da demisia din partid în cazul în care PNL îl va propune din nou pe Florin Cîţu pentru funcţia de premier.

„Eu am anunţat public că nu voi susţine o astfel de propunere şi vă spun de acum că nu voi susţine nici alte propuneri pe care le consider nedemne de PNL. Deja sunt cu un pas în afara PNL, v-o spun ca să ştiţi. Nu am luat încă decizia, pentru că încă mă agăţ poate de o speranţă deşartă că le poate veni mintea la cap celor care astăzi au ocupat efectiv în forţă decizia în partid şi vor ţine cont de ceea ce spun cetăţenii români şi mai ales de ce spune baza PNL. E o iluzie. Încă mai sper, pentru că speranţa moare ultima. Pe de altă parte, în momentul în care o să fiu convins că nu mai există nicio şansă ca PNL să-şi respecte tradiţia, valorile, credinţa şi mai ales să respecte cetăţeanul care crede în valorile liberale şi cetăţeanul care ne-a acordat încrederea, eu voi ţine cont nu de o posibilă relaţie cu conducerea partidului şi de promisiunile deşarte pe care mi le-ar putea face Iohannis sau altcineva, ci voi ţine cont de ceea ce spune cetăţeanul român, în special aceşti cetăţeni care au nevoie de reprezentare, cetăţenii din clasa de mijloc, antreprenorii, angajaţii din mediul privat, profesiile liberale, fermierii”, a spus Orban.

El a adăugat că preşedintele Klaus Iohannis a discreditat ideea de guvernare de centru-dreapta pe termen mediu şi lung.

„Este nevoie de o reprezentare pentru aceşti cetăţeni pentru că, din păcate, Iohannis a reuşit o contraperformanţă greu de imaginat, ca în patru luni nu numai să distrugă PNL, coaliţia, să lase România fără guvern într-o gravă criză, dar a reuşit să discrediteze ideea de guvernare de centru-dreapta pe termen mediu şi lung”, a afirmat Orban.

Comment here