Ultima Ora

15:18 Novaci: Se lucrează la noua stație de tratare a apei potabile

În cadrul “Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Gorj”, Aparegio Gorj și-a propus investiții în unitățile teritoriale-administrative: Târgu-Jiu, Motru, Rovinari, Bumbești-Jiu, Târgu-Cărbunești, Țicleni, Novaci, Tismana, Turceni, Peștișani, Turcinești, investiții ce se vor realiza prin intermediul a 26 contracte de lucrări, 2 contracte de furnizare și 4 contracte de servicii cuprinse în proiect.

În cadrul proiectului se vor realiza, în principal, 25 stații de tratare a apei potabile, 61 km de conducte de aducțiune, 79 km de rețele de distribuție de apă potabilă, 3 stații noi de  epurare ape uzate, 234 km de rețele de canalizare, 79 stații noi de pompare ape uzate.

„Astfel, în localitatea Novaci se derulează 3 contracte de lucrări. Pentru unul dintre ele, respectiv CL 18 “Proiectare și execuție lucrări la SEAU-Novaci “, lucrările au un procent de 25% din totalul de executat. În ultimul raport de progres realizat de Terra Dinamic, antreprenorul proiectului, s-au realizat mai multe lucrări: înlocuire transformator pentru alimentarea cu energie electrică a noii stații de epurare, gura de vărsare-terminată, armare pereți bazine și cofrare etapa 1, depozitul de namo-turnare placă, administrativă-pregătire armare fundații, reabilitare drum de acces către noua stație de epurare. Proiectul “Proiectare și execuție lucrări la SEAU-Novaci“ are o valoare contractuală de 6.449.323,64 lei si o durată de execuție de 854 zile” a comunicat Aparegio Gorj.

Comment here