Ultima Ora

15:18 Lider: Planul de restructurare, DIABOLIC

”Nu mai există niciun fel de  speranță pentru mineritul din România”  spun liderii sindicali  din cadrul Complexului Energetic Oltenia, Constantin Crețan și Nicu Bunoaica.

Crețan crede că minerii vor mai fi păstrați 2-3 ani, pentru că, deocamdată, guvernanții nu sunt pregătiți să treacă grupurile termocentralelor pe gaze.

Managerul CEO, Daniel Burlan, a anunțat că va discuta cu sindicatele din cadrul companiei pentru realizarea unui program de restructurare colectivă, prin care vor fi acordate plăţi compensatorii pentru persoanele care pleacă la cerere. Constantin Crețan consideră că planul de restructurare a CE Oltenia, trimis de conducere la Bruxelles, este unul ”diabolic”.

Crețan este de părere că declinul economic  al Complexului Energetic Oltenia a început în momentul în care a preluat centrala pe gaze Brăila-Chișcani.

Nicu Bunoaica, liderul sindical de la Cariera Lupoaia, speră că discuția pe care conducerea CE Oltenia vrea s-o poarte pe tema acordării de plăți compensatorii angajaților care vor pleca la cerere, să aibă loc cu toate sindicatele din companie.  

Comment here