Ultima Ora

15:18 Băsescu apără SIIJ dând și exemplele lui Greblă și Surupăceanu

Traian Băsescu apără Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție folosindu-se de achitările pe care le-au primit în instanță doi foști parlamentari de Gorj.

Fostul judecător constituțional Toni Greblă și fostul deputat Mugurel Surupăceanu au fost trimiși în judecată de DNA, dar la finalul proceselor au fost declarați nevinovați. Pe parcursul proceselor ambii au renunțat la funcțiile publice, iar după ce au fost găsiți nevinovați doar Greblă a mai activat în politică, fiind pentru o perioadă șef la Secretariatul General al Guvernului.

Fostul președinte Traian Băsescu crede că DNA a comis abuzuri și de aceea este nevoie de Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție. Opinia respectivă este exprimată în contextul în care adversarii politici cred că actualul europarlamentar al PMP a patronat abuzurile procurorilor anticorupție în timpul mandatelor sale de președinte. Băsescu, în schimb, îl ceartă pe Cătălin Predoiu pentru demersurile de desființare a secției speciale și speră ca actualul ministru al Justiției să nu ia o asemenea decizie.

„Nu sunt un specialist care să poată spune că actuala SIIJ trebuie să funcţioneze sau nu în forma actuală. Ştiu însă cu certitudine că, dacă SIIJ se va desfiinţa, în mod obligatoriu, trebuie pusă în loc o altă structură de Parchet General, obligatoriu INDEPENDENTĂ, care să fie o garanţie de profesionalism şi corectitudine în anchetarea magistraţilor garantându-le acestora independenţa. Oare memoria domnului Predoiu este atât de scurtă încât a uitat condamnările fără probe în care şi procurorii şi judecătorii au refuzat celor acuzaţi un proces corect prin respingerea efectuării unor expertize independente, sau episoadele cu judecători hăituiţi doar pentru că nu au dat verdictele cerute de DNA, sau abuzurile procurorilor DNA în unele dosare ANRP, sau abuzurile din secţia DNA Ploieşti cu vestitul procuror Portocală, unde se fabricau martori şi înscrisuri, sau înscenările împotriva judecătorilor puse la cale de procurorul Man şi ortacii lui la secţia DNA Oradea, sau cazurile Ruşanu, Niţu, Georgescu, Mironescu, Banias, Păcuraru, Greblă, Surupăceanu etc, etc, ca să nu mai vorbim despre moda arestului preventiv pentru suspecţi care nu prezentau nici un fel de pericol public şi care au fost, în final, achitaţi de instanţe? Acestea realităţi sunt exact motivele pentru care Justiţia a fost puternic decredibilizată în ultimii doi ani, iar Ministrul Justiţiei nu poate fi cel care să creeze condiţii să se revină la controlul DNA şi a altor instituţii asupra judecătorilor. Şi când te gândeşti ce spectacole televizate în direct s-ar putea organiza din nou în faţa DNA. Ce vremuri domnule Predoiu în 2015 şi 2016. Dacă te străduieşti puţin, le poţi aduce înapoi domnule Predoiu, vei compromite definitiv justiţia, dar vei fi decorat de ambasadori”, a scris Băsescu pe contul său de Facebook.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here