Ultima Ora

15:17 Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități, marcată la nivelul DGASPC Gorj

Pentru a marca așa cum se cuvine Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități, sărbătorită anual la data de 3 decembrie, serviciile sociale subordonate Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj organizează o serie de activități cu caracter cultural-artistic, la care participă în mod activ beneficiarii acestora (copii, tineri și adulți), sub coordonarea personalului de specialitate din centre.

„Cu această ocazie, au fost planificate diverse activități care au drept scop instalarea unui climat armonios, stimulând starea psihică a beneficiarilor și generând un suport afectiv-emoțional pozitiv la nivel comportamental. Astfel, în fiecare complex de servicii sociale din subordinea DGASPC Gorj sunt organizate activități recreative cu muzică, dans, jocuri interactive, interpretare de colinde și recitare de poezii. Totodată, cu acest prilej se fac și primii pași spre atmosfera sărbătorilor de iarnă, beneficiarii serviciilor sociale participând la confecționarea ornamentelor și decorațiunilor cu care se vor împodobi brazii de Crăciun și se vor înfrumuseța spațiile în care își desfășoară activitatea”, a comunicat conducerea Direcției Generale pentru Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj.

Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități se sărbătorește în fiecare an la data de 3 decembrie, începând cu anul 1992, la inițiativa Organizației Națiunilor Unite, scopul său fiind promovarea unei mai bune înțelegeri a problemelor cu care se confruntă persoanele cu dizabilități.

Comment here