Ultima Ora

15:17 Condamnare pentru o firmă abonată la contractele în minerit

Tribunalul Gorj a dispus, miercuri, condamnarea unui om de afaceri din județ, precum și a firmei sale, într-un dosar de evaziune fiscală, procesul vizându-i și pe alți colaboratori ai acestuia.

Gheorghe Coiculescu și-a recunoscut faptele, respectiv înregistrarea în contabilitate a 63 de facturi fictive și a achitat și prejudiciul, astfel că s-a ales cu o amendă penală de 500 de lei. Firma sa, Gamiatricos Com Srl Bucureşti (fostă SC Ginard Com SRL Târgu-Jiu), abonată la contracte cu unitățile miniere din Oltenia și Valea Jiului, a primit și ea o amendă penală, de 2500 de lei.

Doi colaboratori de-ai omului de afaceri, Daniel Octavian Ciobanu și Mircea Pleșu, cu antecedente penale, au fost condamnați pentru complicitate la evaziune fiscală la 2, respectiv 3 ani de închisoare. Executarea pedepselor a fost înlocuită cu termene de încercare de 4, respectiv 6 ani. Instanța a refuzat instituirea sechestrului pe proprietăți ale inculpaților, după ce aceștia au achitat prejudiciul stabilit de anchetatori.

„Constată recuperat integral prejudiciul penal, în cuantum de 424.928 lei, din care 256.904 lei reprezintă TVA, iar 168.024 lei reprezintă impozit pe profit. Constată recuperate integral accesoriile calculate până la data achitării integrale a debitului principal, reprezentând dobânzi/majorări şi penalităţi de întârziere în cuantum de 121.696 lei, din care 71.935 lei în cazul TVA, iar 49.761 lei în cazul impozitului pe profit. Respinge acţiunea civilă formulată de Statul Român reprezentat prin Agenţia Naţională de Administrare Fiscală – Direcţia Generală a Finanţelor Publice Craiova – Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Gorj în contradictoriu cu inculpaţii Coiculescu Gheorghe, Ciobanu Daniel Octavian, Pleşu Mircea şi inculpata/parte responsabilă civilmente Sc Gamiatricos Com Srl Bucureşti ( fostă SC Ginard Com Srl Tg. Jiu )”, se arată în hotărârea judecătorilor, care nu este definitivă.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comments (2)

  1. Uf, mă speriasem, văzând titlul am crezut că e firma neamului Vîlceanu…

  2. […] Sursa articol si foto: radioinfinit.ro Cititi tot articolul […]

Comment here