Ultima Ora

15:16 PSD cere revenirea ”în regim de urgență” la reglementarea pieței de energie

PSD va propune, în coaliție, „rediscutarea în regim de urgență” a propunerii sale inițiale pentru reglementare a pieței de energie pentru o perioadă limitată, transmite marți formațiunea într-un comunicat de presă.

„Scopul acestei soluții este să se pună capăt tranzacțiilor speculative cu energie, iar operatorii serioși din acest sector să poată funcționa eficient în condiții comerciale predictibile. Inițiativa PSD are loc în contextul în care mai multe companii din acest domeniu și-au manifestat deschiderea către o formulă de reglementare a pieței pe o durată determinată, care să asigure stabilitatea prețurilor de tranzacționare. De asemenea, trebuie ținut cont și de faptul că reprezentanții Comisiei Europene intenționează să introducă un mecanism de plafonare a prețurilor la gaze naturale la nivelul întregii Uniuni. Încă de la începutul crizei energetice PSD a susținut că revenirea la o piață reglementată, pentru o durată limitată de timp, reprezintă calea cea mai sigură pentru combaterea speculei și protejarea cetățenilor și a economiei naționale”, continuă PSD

O altă propunere a PSD, enunțată încă din luna ianuarie 2022, și care va fi reluată în cadrul Coaliției, este „utilizarea fondurilor europene disponibile pentru acordarea de vouchere de energie consumatorilor vulnerabili”.

Comment here