Ultima Ora

15:16 Cea mai mare carieră din CE Oltenia are, din nou, acord de mediu. Comunicatul companiei

Complexul Energetic Oltenia a obţinut acordul de mediu pentru continuarea lucrărilor în perimetrul de licenţă extins al obiectivului de investiţii „Deschiderea şi punerea în exploatare a Carierei Roşia de Jiu, judeţul Gorj, la o capacitate de 8 milioane tone/an lignit”, se arată într-un comunicat postat, marţi, pe site-ul companiei.

Potrivit sursei citate, acordul va permite asigurarea frontului de lucru şi plasarea excavatoarelor pe treptele superioare, fapt ce va contribui inclusiv la constituirea stocului de cărbune necesar trecerii vârfului de iarnă. Prezentul acord de mediu este emis de APM Gorj şi are valabilitate pe toată perioada de realizare a proiectului.

„Pentru obţinerea acestuia, compania a demonstrat că se încadrează în condiţiile impuse de legislaţia de mediu. Menţionăm că acordul anterior a fost anulat în octombrie 2019, ca urmare a contestaţiilor depuse de organizaţiile nonguvernamentale de mediu. Societatea va întreprinde toate eforturile necesare pentru ca astfel de situaţii, precum cea de la Cariera Roşia de Jiu, să nu se mai repete. Cariera Roşia de Jiu este cea mai mare carieră din cadrul CEO şi asigură cărbunele necesar funcţionarii Electrocentralei Rovinari. În acelaşi timp, Cariera Roşia de Jiu este o componentă a ‘Planului de Restructurare şi Decarbonare 2020-2026’ pe care Complexul Energetic CEO îl va derula pe parcursul celor cinci ani, cu importanţă majoră în asigurarea continuităţii energiei produse pe bază de cărbune”, se mai menţionează în comunicat.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here