Ultima Ora

15:15 PETIȚIE pentru Rânca

Zeci de persoane au semnat, pe internet, o petiție prin care cer intervenția autorităților în rezolvarea problemelor din stațiunea Rânca. Semnăturile au fost strânse în 24 de ore de la inițierea petiției, în același interval de timp informația fiind distribuită de sute de persoane pe conturile de Facebook.

Petiția este adresată atât Prefecturii Gorj, cât și Direcției de Sănătate Publică și Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, dar și primăriilor din Baia de Fier și Novaci, cele care administrează Rânca. Semnatarii petiției cer ca autoritățile să rezolve cât mai repede problema străduțelor neasfaltate din stațiune și pentru care s-au făcut nenumărate promisiuni în acest sens. Petiția a fost inițiată după ce, în ultimii ani, nimeni nu a mai investit în infrastructura stațiunii, iar de la declararea stării de urgență, turiștii nu au mai avut acces în Rânca.

„Având în vedere faptul ca acest superb loc este cea mai mare zonă turistică a județului și prin prezența sutelor de mii de turiști români și străini oferă: sute de locuri de muncă, surse de venit producătorilor locali, venituri substanțiale bugetelor locale și de stat prin plata taxelor și impozitelor, dezvoltarea prestatorilor de servicii.

Din cauza impactului devastator al pandemiei și al crizei economice asupra turismului, solicităm autorităților următoarele măsuri pentru sprijinirea zonei: 1. Asfaltarea străzilor secundare, punerea în funcțiune a canalizării și facilități fiscale pentru agenții economici fără activitate din cauza crizei. 2. Pentru atenuarea impactului la nivel local și național ca urmare a mediatizării excesive a zonei Rânca, ca fiind cea mai mare zona de carantină, avem rugămintea, ca în condițiile scăderii semnificative a numărului de persoane carantinate, această locație sa fie folosită doar în lipsa altor alternative. 3. În lipsa unei structuri reprezentative la nivel local, va rugăm ca măsurile luate pentru redresarea economică a zonei să fie comunicate public sau pe site-urile instituțiilor publice.

În speranța depășirii acestei crize și revenirea la o viață normală este nevoie de sprijinul autorităților și implicarea noastră a tuturor, pentru ca Rânca sa reziste ca și casă a noastră și locul de suflet al sutelor de mii de oameni care au îndrăgit zona. Cei care iubesc Rânca”, se arată în conținutul petiției.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here