Ultima Ora

15:12 Șef de stat, testat pozitiv după 3 doze

Preşedintele polonez Andrzej Duda, vaccinat cu trei doze împotriva coronavirusului, a fost testat pozitiv pentru COVID-19, a anunţat, miercuri, şeful său de cabinet, Pawel Szrot, transmite AFP.

”În urma unor cazuri de contaminare la biroul prezidenţial şi în anturajul său, preşedintele Andrzej Duda a efectuat un test de COVID-19 care s-a dovedit a fi pozitiv”, a scris pe Twitter şeful de cabinet al lui Duda, adăugând că acesta din urmă „nu prezintă simptome grave”.

Pawel Szrot a mai menţionat că şeful statului este vaccinat împotriva COVID-19 şi cu doza ”booster”, se simte bine şi acum este în autoizolare.

Polonia a înregistrat miercuri 17.196 de noi cazuri de COVID-19, număr în creştere, precum şi 632 noi decese asociate acestei boli. Circa 63% dintre cei aproximativ 38 de milioane de polonezi sunt vaccinaţi împotriva COVID-19, una dintre ratele de vaccinare cele mai mici din UE. Ministrul polonez al sănătăţii, Adam Niedzielski, a declarat, tot miercuri, că guvernul de la Varşovia se pregăteşte pentru un eventual ”scenariu catastrofic” provocat de varianta Omicron a coronavirusului.

Comment here