Ultima Ora

15:11 Virgil Popescu nu este de acord cu returnarea de către CE Oltenia a 1,6 miliarde lei

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat, luni, că nu este de acord cu returnarea de către Complexul Energetic Oltenia a 1,6 miliarde lei el arătând că e o greşeală a colegilor de la Ministerul de Finanţe.

”Este o ordonanţă trenuleţ, este a Ministerului de Finanţe şi este la noi la avizare, chiar în aceste momente se lucrează la această ordonanţă. Acolo, părerea mea, este că e o greşeală a colegilor de la Ministerul de Finanţe, în niciun caz Complexul Energetic Oltenia nu trebuie să returneze 1,6 miliarde lei, care este parte a ajutorului de restructurare acordat de Comisia Europeană”, a spus ministrul într-o conferinţă de presă. 

Virgil Popescu a arătat că ”un ajutor de restructurare se acordă, nu se returnează, se returnează doar dacă este cumva greşit acordat sau s-a întâmplat ceva cu acel ajutor, iar acel ajutor a fost acordat aşa cum este”.

”Noi o să facem observaţii la această ordonanţă, nu putem lăsa ca pe umerii Complexului Energetic Oltenia, odată ce se aprobă acest ajutor de stat, cu ajutorul de salvare, de restructurare, să mergem la nici un an să luăm bani înapoi de la Complex. Aşa ceva nu se poate, indiferent că are sau nu profit”, a mai declarat Popescu. 

Comment here